Balvenie 17YO Doublewood 0.7L 43%
768,96 lei854,40 lei (-10%)
Balvenie 17YO este ultimul dintr-o serie de sase editii speciale de whisky vechi de 17 ani.La degustare te intampina arome bogate, adanci si complexe: condimente, lemn de stejar, note subtile de vanilie si miere.
Arome usoare de fructe, mar copt incet cu scortisoara si tente de nucsoara completeaza traseul aromatic.Gust – Bogatia de arome se transforma intr-o complexitate echilibrata de gusturi. Initial stejar dulce cu vanilie, translateaza treptat catre condiment bogat si fructe uscate.Finish – Exceptional de lung si bine echilibrat intre dulce si stejar uscat.
Pentru a crea Balvenie 17YO, David Stewart, care face parte din familia Balvenie de peste 50 de ani, a apelat din nou la maturarea consecutivă în două butoaie diferite, un procedeu cunoscut sub denumirea „cask finishing”. Single malt-ul este maturat întâi în butoaie din lemn de stejar american, de unde împrumută note vanilate, după care este transferat în butoaie din lemn de stejar european folosite anterior pentru sherry. Aici sortimentul îşi însuşeşte arome condimentate, dezvoltă profunzime şi îşi definitivează profilul aromatic.
Balvenie 17YO este ultimul dintr-o serie de sase editii speciale de whisky vechi de 17 ani.La degustare te intampina arome bogate, adanci si complexe: condimente, lemn de stejar, note subtile de vanilie si miere.
Arome usoare de fructe, mar copt incet cu scortisoara si tente de nucsoara completeaza traseul aromatic.Gust – Bogatia de arome se transforma intr-o complexitate echilibrata de gusturi. Initial stejar dulce cu vanilie, translateaza treptat catre condiment bogat si fructe uscate.Finish – Exceptional de lung si bine echilibrat intre dulce si stejar uscat.
Se spune despre Balvenie că este singura distilerie din lume care face whisky-ul ca pe vremuri, îsi cultivă propriul orz, iar din el îsi produce propriul malt.Are proprii dogari care au grijă de butoaie, esentiale pentru calitatea whisky-ului, dar cel mai important personaj de la Distileria Balvenie este David Stewart, Malt Master.
Whisky-urile The Balvenie se pot consuma simple, cu putina apa plata ori minerala, in combinatie cu alte ingrediente pentru a face cocktailuri interesante sau cu ghimbir. In functie de sortimente, whisky-urile The Balvenie pot avea miros fructat, vegetal, lemnos sau condimentat. La gust se pot resimti note de vanilie, scortisoara, miere, nuci sau biscuiti.
Distileria Balvenie a fost construită în anul 1892 de către William Grant în apropierea distileriei Glenfiddich, în Dufftown. Cele două distilerii foloseau aceeaşi sursă de apă, însă în ciuda similitudinilor, caracterul sortimentelor Balvenie era şi încă este diferit de cel al sortimentelor produse de distileria vecină, deţinută tot de William Grant & Sons. Sortimentele Balvenie au fost premiate în repetate rânduri, unele dintre cele mai prestigioase fiind medaliile de aur obţinute de sortimentele ‘PortWood 21 ani’ şi ‘DoubleWood’ în anul 1998 la International Spirits Challenge şi respectiv în anul 1997 la International Wine and Spirit Competition.
Premii importante au fost obţinute şi în 2006, atunci când Founder’s Reserve 10 ani, DoubleWood, Balvenie New Wood 17 ani, PortWood 21 ani, Balvenie Thirty şi Balvenie Portwood 1991 au câştigat aurul la International Spirits Challenge. În decursul ultimilor ani, Balvenie a devenit al nouălea cel mai bine vândut single malt din lume.
Informații suplimentare
Cantitate | 0.70L |
---|---|
Tara origine | Scotia |