Budureasca Premium Cabernet Sauvignon 0.75L 14%
51,83 lei
Budureasca Premium Cabernet Sauvignon 0.75L este de culoare rubiniu închis, cu nas interesant format din note de fructe de pădure cu accente de tutun. Vinul este corpolent, cu gust bogat de mure și cireșe negre, în care se simt taninurile foarte bine integrate. Strugurii din soiul Cabernet Sauvignon își ating maturitatea ceva mai lent și sunt, de obicei, ultimii recoltați din viile noastre. Vinul este produs dintr-o recoltă de maximum 8 tone pe hectar. În timpul recoltării manuale sunt selectați doar cei mai sănătoși ciorchini. Strugurii sunt lăsați apoi să fermenteze de la 15 până la 25 zile în tancuri de inox cu recirculare
Budureasca Premium Cabernet Sauvignon 0.75L este de culoare rubiniu închis, cu nas interesant format din note de fructe de pădure cu accente de tutun. Vinul este corpolent, cu gust bogat de mure și cireșe negre, în care se simt taninurile foarte bine integrate.
Budureasca Premium Cabernet Sauvignon 0.75L este cel mai potrivit vin pentru a fi asociat cu fripturile premium din carne de vită, precum rib eye, sirloin sau filet mignon, acompaniate de diverse sosuri pe bază de fructe roșii.
Strugurii din soiul Cabernet Sauvignon își ating maturitatea ceva mai lent și sunt, de obicei, ultimii recoltați din viile noastre. Vinul este produs dintr-o recoltă de maximum 8 tone pe hectar. În timpul recoltării manuale sunt selectați doar cei mai sănătoși ciorchini. Strugurii sunt lăsați apoi să fermenteze de la 15 până la 25 zile în tancuri de inox cu recirculare. După finalizarea procesului de fermentație, 30% din vin este învechit timp de 6 luni în baricuri noi de stejar american pentru a dezvolta buchetul de arome și a căpăta complexitate.
Vin realizat din struguri culeși la maturitate deplină (D.O.C. – C.M.D. Dealu Mare).
Pentru o experiență gustativă deplină, recomandăm servirea vinului la o temperatură de 18 – 20°C.
În inima podgoriei Dealu Mare, într-o oază de liniște, se ridică însoritele coline ale viilor Budureasca – loc străvechi, cu rădăcini adânci în istoria și cultura vinului. Dovezile arheologice găsite în apropiere sugerează că acest loc are o tradiție deosebit de bogată în vinificație, înca din vremea dacilor sau chiar a strămoșilor lor, vechii traci.
Zona cuprinde numeroase dealuri și văi, de la râul Teleajen în vest și până la râul Buzău în est. Masivul deluros, cu poziționarea sa sudică, reprezintă un loc ideal pentru cultivarea viței de vie. Altitudinea pe care se întind viile Budureasca este cuprinsă între 175m și 400m. Condițiile favorizează în mod excepțional producția de struguri negri, dar strugurii albi se bucură, de asemenea, de condiții propice dezvoltării, dând naștere unor vinuri albe foarte aromatice și fructate.
Crama Budureasca a fost inaugurată în primăvara anului 2013 și are o suprafață de 2500mp, fiind una din cele mai noi și mai mari crame din regiunea Dealu Mare. Construcția este îngropată pe 3 dintre laturi, pentru a se încadra perfect în peisaj și, mai important, pentru a putea beneficia de un control termic sporit.
Complexul dispune, de asemenea, de spații de birouri și mai multe zone pentru degustarea vinurior, având o capacitate de circa 50 de persoane și o vedere panoramică cu sala baricurilor. În incinta cramei doritorii pot găsi și un magazin pentru desfacere și vânzare de unde se pot achiziționa toate gamele de vinuri produse de Budureasca.
Informații suplimentare
Cantitate | 0.75L |
---|---|
Gust | Sec |
Soi | Cabernet Sauvignon |
Tara origine | Romania |