Zacapa 23 Centenario Gran Reserva + Cutie cadou 0.7L 40%
257,00 lei
Zacapa ofera o experienta inedita si intriganta consumatoriilor de rom prin Zacapa 23 Centenario Gran Reserva , producerea acestui rom este realizata in munti Guatemalei la o altitudine de 2 300 m deasupra nivelului marii, fapt ce ofera o complexitate inedita si un caracter complex romului.
Zacapa ofera o experienta inedita si intriganta consumatoriilor de rom prin Zacapa 23 Centenario Gran Reserva , producerea acestui rom este realizata in munti Guatemalei la o altitudine de 2 300 m deasupra nivelului marii, fapt ce ofera o complexitate inedita si un caracter complex romului.
In sticla de Zacapa 23 Centenario Gran Reserva gasim o complexitate de arome si un corp plin de note vegetale, vascozitatea dulce a mierei, atipica pentru un rom in varsta, gustul ne adanceste intr-o calatorie exotica a notelor, unde regasim dulceata caiselor si nectarinelor, ce sunt concretizate intr-o inima imensa de stejar savuros cu mirosul imbietaor al aromelor de nucsoara, piele si tutun, cafea si o vanilie delicata si dulce, echilibrate cu o atingere picante de scortisoara si ghimbir cu un finisajul placut si exotic.
Pentru a atinge perfecţiunea gustului, romul Zacapa 23 Centenario Gran Reserva este învechit pe culmile munţilor din Guatemala, unde aerul tare încetineşte procesul de maturare, iar presiunea atmosferică intensifică infuzarea aromelor din pereţii butoaielor. Buchetul este dominat de note lemnoase, fructe uscate şi caramel, împrumutate în timpul maturării în butoaie de whisky, sherry şi vin Pedro Ximenez. Blendul este compus din romuri învechite între 6 şi 23 de ani, folosind metoda Solera. Fiecare picătură de rom trece prin fiecare tip de butoi, pentru a crea amestecul perfect. Rezultatul este un rom inedit, de o calitate excepţională, apreciat în toate colţurile lumii.
acapa este un orăşel din estul Guatemalei. În anul 1976, atunci când acesta sărbătorea 100 de ani de la înfiinţare, cea mai mare companie producătoare de rom din Guatemala a hotărât să creeze ceva deosebit. Astfel s-a născut celebrul rom premium Zacapa Centenario, apreciat de publicul din toată lumea pentru caracterul său inedit. Romul este produs din suc proaspăt extras din trestia de zahăr, cu o concentraţie de aproximativ 70-78% zahăr după evaporarea apei. Pentru a crea blendurile, producătorii folosesc metoda Solera.
Romurile sunt maturate în munţii Guatemalei, unde presiunea atmosferică favorizează imprimarea aromelor din pereţii butoaielor, iar aerul tare influenţează procesul de maturare, permiţând romurilor să fie învechite pe o perioadă mai lungă de timp decât cele produse în zone cu climă tropicală. Sortimentele Zacapa se numără printre cele mai apreciate romuri din lume, iar palmaresul lor numără o serie de premii importante, care atestă calitatea lor remarcabilă.
Informații suplimentare
Cantitate | 0.70L |
---|---|
Tara origine | Barbados |