Fiecare sortiment de vin este rezultatul unei combinaţii inedite între expresivitatea soiului de strugure, solul specific zonei, condiţiile climatice din anul recoltei şi talentul vinificatorului. Vinul este, fără îndoială, cea mai veche şi îndrăgită băutură alcoolică, având în urmă o istorie de 7000 de ani. Vinul modern a fost creat abia spre începutul anilor 1700, atunci când Arnaud de Pontac începe producţia de vinuri de calitate, folosind o selecţie strictă, vinificare atentă, învechire în crame răcoroase şi randament scăzut.

  • Val Duna Blanc De Roumanie BIB

    Crama Oprisor Val Duna Blanc De Roumanie BIB 5L 12.5%

    Val Duna Blanc De Roumanie BIB 5L se deschide in jurul unei palete largi de arome florale si intonatii fructate, asamblate armonios cu o structura acida, care duc la formarea unui postgust intens si consistent. Olfactiv, degustorul va fi incantat de mireasma florilor albe de primavara, dar si de aportul fructelor proaspete scoase parca din roua diminetii. Gustativ, caracterul sau demisec, fructos si vivacitatea sa ies la iveala pentru a forma cele mai bune senzatii pe bolta palatina.

  • Val Duna Blanc De Roumanie BIB

    Crama Oprisor Val Duna Blanc De Roumanie BIB 3L 12.5%

    Val Duna Blanc De Roumanie BIB 3L se deschide in jurul unei palete largi de arome florale si intonatii fructate, asamblate armonios cu o structura acida, care duc la formarea unui postgust intens si consistent. Olfactiv, degustorul va fi incantat de mireasma florilor albe de primavara, dar si de aportul fructelor proaspete scoase parca din roua diminetii. Gustativ, caracterul sau demisec, fructos si vivacitatea sa ies la iveala pentru a forma cele mai bune senzatii pe bolta palatina.

  • Crama Oprisor Smerenie 0.75L 14%

    Inca de la prima prelingere in pahar, Crama Oprisor Smerenie 0.75L distins se remarca printr-o culoare sobra de grena, dar si prin usoare reflexii visinii. Puternic si corpolent, integreaza o aciditate buna si este usor condimentat. Se recomanda decantarea sa vreme de 1 ora inainte de consum. Temperatura optima de servire este de 18-20 grade Celsius. Perfect pentru a se asocia culinar cu preparatele din carne rosie, (vitel, porc,oaie), dar si de vanat mic (iepure, fazan) sau mijlociu.

  • Crama Oprisor Rusalca Alba 0.75L

    Crama Oprisor Rusalca Alba Sec 0.75L 13.5%

    Crama Oprisor Rusalca Alba 0.75L este un vin cu caracter aristocrat care infatiseaza perfect particularitatile de soi a unor struguri raspanditi pe culturile viticole ale tarii noastre (Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay si Riesling). In prima instanta rafinamentul Chardonnay-ului iese la iveala, completat perfect de aroma impunatoare a Sauvignonului, caracterul mieros si verva Rieslingului, precum si structura armonioasa a Pinot Grisului.

  • Crama Oprisor La Cetate Tamaioasa Romaneasca 0.75L

    Crama Oprisor La Cetate Tamaioasa Romaneasca Demisec 0.75L 14.5%

    Crama Oprisor La Cetate Tamaioasa Romaneasca 0.75L este inconjurat de o aciditate vioaie, bine integrata, acolo unde gustativ prezinta degustorului un buchet ispititor de struguri copti, salcam si miere, dar si usoare urme de busuioc. Preferabil a se consuma la o temperatura de 10-12 grade celsius in compania preparatelor din peste, produselor din bucataria mediteraneeana (fructe de mare), servit ca aperitiv sau in compania diferitelor deserturi alese, ornamente cu diferite fructe proaspete sau deshidratate.

  • Crama Oprisor La Cetate Sauvignon Blanc 0.75L

    Crama Oprisor La Cetate Sauvignon Blanc Sec 0.75L 13%

    De calitate extra premium, facut cu ajutorul strugurilor selectati de pe parcelele Oprisorului, Crama Oprisor La Cetate Sauvignon Blanc 0.75L cauta sa bucure mesele tuturor oamenilor intr-o maniera cat se poate de inedita, expunand perfect caracteristicile de soi, dar si particularitatile de clima la care au fost supusi strugurii inainte de cultivare. Reconfortant, complet, cu o aciditate si o tarie bine integrata, de o culoare galben-verzui, acest vin cauta sa faca lucrurile mai usoare in momente caniculare, dar si in jurul meselor acolo unde exista preparate culinare alese. Incercati o reteta ce are la baza carnea de curcan pentru a-l evidentia pe deplin.

  • Crama Oprisor La Cetate Chardonnay 0.75L

    Crama Oprisor La Cetate Chardonnay Sec 0.75L 13.5%

    Crama Oprisor La Cetate Chardonnay 0.75L este de calitate, imbracat in vesmant orasenesc, insufletit in butoaiele traditionale romanesti, acolo unde a dezvoltat un buchet complet de arome datorita retetelor de prelucrare potrivite aplicate asupra sa. Spirit liber, invariabil, facut pentru a atinge culmile placerii si misterele senzoriale ale fiecarui degustor, bun pentru a fi consumat atat ca aperitiv, cat si in asociere cu diferite preparate culinare alese din care nu lipsesc desigur mancarurile traditionale.

  • Crama Oprisor La Cetate Shiraz 0.75L

    Crama Oprisor La Cetate Shiraz Sec 0.75L 14%

    Crama Oprisor La Cetate Shiraz 0.75L ,gustativ, remarca tanini rotunzi, dar si arome migdalate sau cacao, pentru un final plin de suspans, resimtit prelung. Un vin de calitate, care este rezultatul unui an de recolta perfect, dar si a activitatii cu migala a vinificatorilor consacrati. Bun pentru a fi consumat in compania preparatelor din carne rosie, banzeturi maturate sau deserturi pe baza de creme, precum si retete traditionale romanesti.

  • Crama Oprisor La Cetate Pinot Noir 0.75L

    Crama Oprisor La Cetate Pinot Noir Sec 0.75L 14%

    Crama Oprisor La Cetate Pinot Noir 0.75L este un vin melean, obtinut din struguri de Pinot Noir, care ascunde adevaratul ”balsam” al naturii expus intr-un mod enigmatic, imbracand o armura care se arata in fata degustorului a fi de netrecut. Se preschimba de-a lungul mai multor stadii in diferite buchete complexe, primele arome remarcate fiind cele de visine si condimente.

  • Crama Oprisor La Cetate Merlot 0.75L

    Crama Oprisor La Cetate Merlot Sec 0.75L 15%

    Crama Oprisor La Cetate Merlot 0.75L este un vin care cauta sa se impuna prin complexitatea si structura sa inca de la primele experiente, desi a fost invechit mai bine de 5-6 ani in bariciuri de stejar masiv. Este obtinut din struguri de Merlot, unul din cele mai impunatoare soiuri autohtone, care cauta sa detina perla coroanei in productia de vinuri rosii alese. Prezinta o culoare rosu-bordo, iar olfactiv remarca aromele intense ale petalelor delicate de trandafir, fructe rosii, dar si note vegetale sau usoare urme de condiment pe final. Un gust avantat, un caracter puternic, o savoare aparte, o tarie impunatoare, dar si alte fluctuatii vibrante fac din acest vin principala optiune de acompaniament pentru preparatele culinare pe baza de carne rosie, diferite mancaruri usor aromate, preferate de publicul larg.

  • Crama Oprisor La Cetate Feteasca Neagra 0.75L 1

    Crama Oprisor La Cetate Feteasca Neagra Sec 0.75L

    Savuraţi Crama Oprisor La Cetate Feteasca Neagra 0.75L sec, sau cu preparate pe bază de carne de vită, uşor picante. Feteasca Neagră dezvoltă un caracter aparte pe Dealurile Olteniei, acolo unde se simte din plin influenţa Dunării şi a reliefului colinar. La Cetate este prima linie de vinuri premium a Cramei Oprişor şi simbolizează întocmai renaşterea acestor pământuri.

  • Crama Oprisor La Cetate Cabernet Sauvignon 0.75L

    Crama Oprisor La Cetate Cabernet Sauvignon Sec 0.75L 13.5%

    De o culoare rosu-darmoz, Crama Oprisor La Cetate Cabernet Sauvignon 0.75L se deschide in umbra aromelor de fructe negre si cafea.Se poate asocia cu diferite preparate culinare, insa cele mai potrivite sunt mancarurile din preparate de porc sau vanat mic.

    Usor de descifrat, facut pentru a demonstra nobletea legendara tipica soiului, Crama Oprisor La Cetate Cabernet Sauvignon 0.75L se remarca la nivel gustativ in nuante catifelate, integrand o tarie si o aciditate prietenoasa, pentru un final placut, plin de intensitate.

Meniu