Vermutul este o băutură alcoolică preparată din vin, în care au fost macerate diverse plante amare sau aromatice, rădăcini, scoarţă de copac, flori, seminţe, ierburi şi condimente. Numele băuturii provine din cuvântul german “wormwood”, “pelin” în limba română. Vermutul a început să fie comercializat în sec. al XVIII-lea în Italia, iar pelinul este, în mod tradiţional, planta vedetă a acestei băuturi aromate. Iniţial, vermutul a fost folosit cu scop medicinal, pentru ca mai apoi să fie servit ca aperitiv în restaurantele torineze şi să cunoască uşor, uşor popularitatea globală.

  • Garrone Bianco 1L 16%

    Garrone Bianco 1L 16%

    Brand:Garrone

    Garrone Bianco 1L este cel mai vândut din gama Vermouth Garrone. Este produs din ierburi alpine selectate și mirodenii exotice amestecate cu vinuri de cea mai înaltă calitate. Are o culoare aurie ușoară și un gust aromat plăcut.În ceea ce privește compoziția sa, vermutul trebuie să fie cel puțin 75% vin.Garrone Bianco 1L este de obicei sec și se poate bea ca aperitiv simplu, dar mult mai mult se folosește în cocteilurile de tip Martini, alături de gin sau votcă.

Meniu