Vermutul este o băutură alcoolică preparată din vin, în care au fost macerate diverse plante amare sau aromatice, rădăcini, scoarţă de copac, flori, seminţe, ierburi şi condimente. Numele băuturii provine din cuvântul german “wormwood”, “pelin” în limba română. Vermutul a început să fie comercializat în sec. al XVIII-lea în Italia, iar pelinul este, în mod tradiţional, planta vedetă a acestei băuturi aromate. Iniţial, vermutul a fost folosit cu scop medicinal, pentru ca mai apoi să fie servit ca aperitiv în restaurantele torineze şi să cunoască uşor, uşor popularitatea globală.

  • APEROL

    APEROL 0.7L 11%

    Brand:Aperol

    Imediat după cel de-al doilea război mondial, celebritatea sortimentului Aperol ia avânt în Italia, mai ales printre tinerii care au o viaţă socială activă. La începutul anilor 2000, Aperol este cumpărat de Gruppo Campari, perioadă în care băutura cunoaşte faima internaţională. Aperitivul are un gust unic, bazat pe o reţetă secretă, păstrată cu stricteţe. Printre ingredientele macerate se numără portocale dulci şi amare, ierburi (rubarbă, genţiană, chinină) şi rădăcini de plante, în proporţii perfect echilibrate. Sortimentul se savurează în combinaţie cu prosecco şi apă minerală, pentru a crea renumitul Aperol Spritz.

Meniu