Vermutul este o băutură alcoolică preparată din vin, în care au fost macerate diverse plante amare sau aromatice, rădăcini, scoarţă de copac, flori, seminţe, ierburi şi condimente. Numele băuturii provine din cuvântul german “wormwood”, “pelin” în limba română. Vermutul a început să fie comercializat în sec. al XVIII-lea în Italia, iar pelinul este, în mod tradiţional, planta vedetă a acestei băuturi aromate. Iniţial, vermutul a fost folosit cu scop medicinal, pentru ca mai apoi să fie servit ca aperitiv în restaurantele torineze şi să cunoască uşor, uşor popularitatea globală.

  • Garrone Bianco 1L 16%

    Garrone Bianco 1L 16%

    Brand:Garrone

    Garrone Bianco 1L este cel mai vândut din gama Vermouth Garrone. Este produs din ierburi alpine selectate și mirodenii exotice amestecate cu vinuri de cea mai înaltă calitate. Are o culoare aurie ușoară și un gust aromat plăcut.În ceea ce privește compoziția sa, vermutul trebuie să fie cel puțin 75% vin.Garrone Bianco 1L este de obicei sec și se poate bea ca aperitiv simplu, dar mult mai mult se folosește în cocteilurile de tip Martini, alături de gin sau votcă.

  • Zwack Unicum

    Unicum Zwack Bitter 40% 1L

    Unicum Zwack a fost creat de Jozsef Zwack special pentru împăratul Austriei. Lichiorul este produs în Budapesta, iar buchetul său complex şi sofisticat se datorează celor aproximativ 40 de ierburi aromatice şi condimente care intră în compoziţie. Sortimentul este maturat timp de 6 luni în butoaie din lemn de stejar şi este caracterizat de arome dulci-amărui, condimentate subtil cu un strop de chili şi piper. Unicum poate fi servit ca aperitiv sau ca digestiv, la temperatura camerei, într-un pahar tip shot.

  • Garrone Rosso 1L 16%

    Garrone Rosso 1L 16%

    Brand:Garrone

    Garrone Rosso 1L a fost creată de un antreprenor torinez, care datorită muncii sale a fost întotdeauna departe de frumosul său oraș. Când cineva este plecat, în afară de familie, îi lipsește gustul de acasă.Garrone Rosso 1L vermouth este realizat după o rețetă tradițională italiană, aromatizată pe bază de vin rosu.

  • Martini Rosso 1L 15%

    Martini Rosso 1L 15%

    Brand:Martini

    Martini Rosso 1L este primul sortiment al brandului şi singurul vermut din lume creat spre sfârşitul sec. al XIX-lea. Reţeta acestui sortiment este secretă, fiind cunoscută doar de câteva persoane care lucrează în companie. Nucleul aromatic este compus din ierburi italiene, cărora li se adaugă şi alte plante medicinale şi aromatice. Pentru a savura aroma fascinantă a sortimentului, se recomandă consumarea sa cu gheaţă, suc de lămâie sau alături de o felie de portocală. Pentru cei ce preferă combinaţiile sofisticate, Martini Rosso poate fi folosit ca o bază excelentă pentru cocktailuri, fiind totodată perfect compatibil cu suc de cireşe sau cola.

  • Campari

    Campari 1L 25%

    Brand:Campari

    Campari este un aperitiv italian obţinut prin infuzarea mai multor tipuri de fructe şi ierburi aromatice în alcool şi apă. Sortimentul cu gust inconfundabil dulce-amărui este folosit adesea ca ingredient pentru cocktailuri. Cel mai adesea este savurat în combinaţie cu suc de lămâie şi apă minerală. Sortimentul a fost inventat în anul 1860 de către Gaspare Campari. În reţeta originală, băutura era colorată cu carmin, însă în zilele noastre ingredientul nu mai este folosit. Campari are o culoare fascinantă, un miros deosebit si un gust unic, motiv pentru care este adorat de milioane de oameni din întreaga lume.

  • Martini Extra Dry 1L scaled

    Martini Extra Dry 1L 18%

    Brand:Martini

    Sortimentul a debutat în anul 1900, în cadrul petrecerilor de Anul Nou, devenind un succes imediat. Martini Extra Dry 1L are un conţinut scăzut de zahăr şi unul puţin mai ridicat de alcool (18% în loc de 15%). Gustul deosebit al vermutului se datorează compoziţiei, care este atent selecţionată şi echilibrată pentru a obţine o armonizare perfectă a aromelor. De-a lungul timpului, Martini Extra Dry a câştigat în jur de 40 de premii naţionale şi internaţionale, inclusiv o distincţie din partea curţii regale din Belgia.

  • Unicum Zwack Bitter 0.7L 40%

    Unicum Zwack a fost creat de Jozsef Zwack special pentru împăratul Austriei. Lichiorul este produs în Budapesta, iar buchetul său complex şi sofisticat se datorează celor aproximativ 40 de ierburi aromatice şi condimente care intră în compoziţie. Sortimentul este maturat timp de 6 luni în butoaie din lemn de stejar şi este caracterizat de arome dulci-amărui, condimentate subtil cu un strop de chili şi piper. Unicum poate fi servit ca aperitiv sau ca digestiv, la temperatura camerei, într-un pahar tip shot.

  • Image 302

    Cinzano Rosso 1L 15%

    Brand:Cinzano

    Creat în Torino în anul 1757, Cinzano Rosso 1L este un sortiment extrem de popular, îndrăgit peste tot în lume. În ciuda vechimii reţetei, gustul băuturii a rămas actual, cucerind constant publicul prin bogăţia şi prospeţimea aromelor de plante, dar şi prin echilibrul dulce-amar excelent. Sortimentul italian are în compoziţie vin roşu local, zahăr, alcool şi 35 de plante aromatice, ierburi şi condimente de cea mai bună calitate. Cinzano Rosso poate fi savurat simplu, cu apă minerală, cu suc de mere şi scorţişoară sau într-un cocktail sofisticat. Culoarea şi postgustul persistent conferă un plus de expresivitate oricărui mix de băuturi.

  • Cinzano Bianco 1L 15%

    Cinzano Bianco 1L 15%

    Brand:Cinzano

    Cinzano Bianco 1L îmbină elegant vinul alb de cea mai bună calitate cu ierburi aromatice şi condimente delicioase pentru a contura un buchet irezistibil. Reţeta acestui sortiment fascinant a fost creată acum 250 de ani şi a rămas secretă până în zilele noastre, fiind cunoscută în prezent doar de câteva persoane. Cinzano Bianco este caracterizat de un buchet bogat şi expresiv, dominat de arome dulci. Băutura este una versatilă, putând fi savurată aşa cum este, ca aperitiv, sau în compoziţia unui cocktail.

  • Image 302

    Martini Bianco 1L 15%

    Brand:Martini

    Lansat în anul 1910, Martini Bianco 1L este un vermut delicat, ale cărui arome dulci-amărui se îmbină elegant şi armonios, pentru a conferi un gust perfect echilibrat. Vinul alb este filtrat prin cărbune, aromatizat cu ierburi şi plante culese din Alpi, îndulcit cu zahăr de sfeclă şi completat cu alcool neutru. Sortimentul creează o bază excelentă pentru cocktailuri. Poate fi savurat ca aperitiv sau digestiv, cu gheaţă sau apă minerală cu lămâie, suc sau tonic.

  • Campari

    Campari 0.7L 25%

    Brand:Campari

    Campari este un aperitiv italian obţinut prin infuzarea mai multor tipuri de fructe şi ierburi aromatice în alcool şi apă. Sortimentul cu gust inconfundabil dulce-amărui este folosit adesea ca ingredient pentru cocktailuri. Cel mai adesea este savurat în combinaţie cu suc de lămâie şi apă minerală. Sortimentul a fost inventat în anul 1860 de către Gaspare Campari. În reţeta originală, băutura era colorată cu carmin, însă în zilele noastre ingredientul nu mai este folosit. Campari are o culoare fascinantă, un miros deosebit si un gust unic, motiv pentru care este adorat de milioane de oameni din întreaga lume.

  • APEROL

    APEROL 1L 11%

    Brand:Aperol

    Imediat după cel de-al doilea război mondial, celebritatea sortimentului Aperol ia avânt în Italia, mai ales printre tinerii care au o viaţă socială activă. La începutul anilor 2000, Aperol este cumpărat de Gruppo Campari, perioadă în care băutura cunoaşte faima internaţională. Aperitivul are un gust unic, bazat pe o reţetă secretă, păstrată cu stricteţe. Printre ingredientele macerate se numără portocale dulci şi amare, ierburi (rubarbă, genţiană, chinină) şi rădăcini de plante, în proporţii perfect echilibrate. Sortimentul se savurează în combinaţie cu prosecco şi apă minerală, pentru a crea renumitul Aperol Spritz.

Meniu