Veuve Clicquot Grande Dame + Cutie cadou 0.75L 12.5%

900,48 lei1.125,60 lei (-20%)

Disponibil pentru precomandă

Veuve Clicquot Grande Dame (cutie) 0.75L este un cuvée de excepţie al casei Veuve Clicquot. Prima sticlă din acest sortiment a fost realizată în anul 1962, în lot de doar 6000 de sticle. Blendul conţine struguri din soiurile Pinot Noir şi Chardonnay, în proporţii de aproximativ 60%, respectiv 30%, în funcţie de anul de lansare al şampaniei.

Compare
EAN: 3049614179549 Categorii: , , Taguri: , , , ,

Veuve Clicquot Grande Dame (cutie) 0.75L este un cuvée de excepţie al casei Veuve Clicquot. Prima sticlă din acest sortiment a fost realizată în anul 1962, în lot de doar 6000 de sticle. Blendul conţine struguri din soiurile Pinot Noir şi Chardonnay, în proporţii de aproximativ 60%, respectiv 30%, în funcţie de anul de lansare al şampaniei. Strugurii sunt culeşi din opt regiuni renumite: Aÿ, Bouzy, Ambonnay, Verzy, Verzenay, Avize, Oger şi Le Mesnil sur Oger.

Vinul este păstrat în amfore de ciment fără a fi filtrat. Veuve Clicquot Grande Dame (cutie) 0.75L este o şampanie elegantă, cu textură mătăsoasă şi aciditate desăvârşită, care combină arome captivante de fructe, migdale şi miere.

Asociata cu luxul, celebrare și romantism, regiunea Champagne găzduiește cel mai valoros vin spumant din lume. Pentru a purta eticheta „Champagne”, un vin spumos trebuie să provină din această regiune de nord-est a Franței, denumită Champagne, și să adere la standarde stricte de calitate.

VEUVE CLICQUOT add

Primele pagini din destinul fascinat al Casei Veuve Clicquot sunt scrise în 1772, când Philippe Clicquot decide să creeze şampanie cu scopul de a o comercializa în afara ţării. Madame Clicquot preia afacerea la doar 27 de ani şi aduce schimbări majore industriei prin inventivitatea sa, devenind astfel una dintre primele femei de afaceri moderne. În 1810, aceasta comercializează prima şampanie vintage din lume, care îşi croieşte rapid drum spre Rusia, unde devine preferata unor personalităţi precum Pushkin, Chekhov şi Gogol. Inovaţiile Casei nu se opresc însă aici, ci continuă cu crearea primei şampanii rosé din istorie, prin combinarea şampaniei brute cu vin roşu de Bouzy.

Pentru producerea sampaniei, indiferent de sortiment, strugurii sunt culesi manual. Se asigura toate conditiile pentru ca strugurii sa pastreze o calitate nealterata pana presarea lor. Mustul obtinut este tinut la fermentare in cuve speciale, urmand apoi o serie de procedee foarte bine stabilite pentru amestecarea vinurile astfel incat sa fie produse diferitele sortimente de sampanie Veuve Clicqout. Nu de putine ori vinurile tinere sunt amestecate cu cele mature pentru a obtine o diversitate a sampaniei prezentate publicului larg.

Faimoasa etichetă galbenă este inventată în 1877, din dorinţa de a crea un element distinctiv ambalajului. Astăzi, 86% din podgoriile casei Veuve Clicquot sunt clasificate Premier Cru şi Grand Cru şi sunt compuse din soiurile Chardonnay 47%, Pinot Noir 36% şi Pinot Meunier 17%.

Site oficial produs

Informații suplimentare

Cantitate

0.75L

Gust

Brut

Soi

Cupaj

Tara origine

Franta

Meniu

Veuve Clicquot Grande Dame cutie 0.75L

Veuve Clicquot Grande Dame + Cutie cadou 0.75L 12.5%

900,48 lei1.125,60 lei (-20%)

Adaugă în coș